Tuesday, February 15, 2011

mari kita singkap kembali kisah idola junjungan kasih..

 
  • Dan berpegang teguhlah kamu sekalian kepada tali Allah (agama Islam) dan janganlah kamu bercerai-berai dan kenanglah nikmat Allah kepada kamu ketika kamu bermusuh-musuhan (semasa jahiliah dahulu), lalu Allah menyatukan di antara hati kamu (sehingga kamu bersatu-padu dengan nikmat Islam), maka menjadilah kamu dengan nikmat Allah itu orang-orang Islam yang bersaudara dan kamu dahulu telah berada di tepi jurang Neraka (disebabkan kekufuran kamu semasa jahiliah), lalu Allah selamatkan kamu dari Neraka itu (disebabkan nikmat Islam juga). Demikianlah Allah menjelaskan kepada kamu ayat-ayat keteranganNya, supaya kamu mendapat petunjuk hidayatNya. (103)
  • Dan hendaklah ada di antara kamu satu puak yang menyeru (berdakwah) kepada kebajikan (mengembangkan Islam) dan menyuruh berbuat segala perkara yang baik, serta melarang daripada segala yang salah (buruk dan keji) dan mereka yang bersifat demikian ialah orang-orang yang berjaya. (104)
  • ~ surah Ali Imran ~.


bila dtg nye mualidurasul mesti aq terkenangkan zaman persekolah...perarakan yg skulah wat...kempen syg kan rasul...mcm2 lah yg berkaitan ngan rasul...
windu ase nye dkt suasana mcm tu...klau dpt blek ke zaman silam...ish seronk sgt...
nk kte hari nie terlalu menyambut idok le...:)
tp untuk mengigati.....insyaALLah memang ade...so hari nie kita x tgk pon perarak kn...coz tv kat umh sewa sgt2 menyakit kan...ia hanye hiasan di ruang tamu...ble entah amik IPMS nk amik TV antik tu  :P
so member plan ajak g muzium...perh...menapak gak aq g muzium berjalan kaki dr KL sentral...hehehhe..kira kita owg menyambut maulidurasul kat muzium2 lah...:)
ape2 pon selamat menyambut maulidurasul...:) 

SAYANG KAMU YANG MEMBACA

No comments:

Post a Comment